jak bedziesz odbieral to policz zeby...pierdolnik w tych numerach w ETCE...ale jak ja zamawialem to musialem przyklepac ze to bedzie montowane niezgodnie z przeznaczeniem producenta i nie mam prawa zwrotu (wad meterialowych sie nie balem, nawet jakby peklo na pol to duze kawalki nie dostana sie do reszty trybow bo sa oddzielone tym lozyskiem podwojnym )
[O2] Dłuższy piąty bieg - jak to wygląda ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisDzięki za szybką odpowiedź. Też tak myślałem,że pasuje, ale gość robił oczy że można coś takiego zrobić. Więc idę zamawiać. Jeszcze raz dzięki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b8tz Zobacz wpisKoła 0,74 można pozyskać ze skrzyni o kodzie LNR - stosowanej w Fabii, Polo i Ibizie. Mnie taką skrzynię udało się kupić z urwanym mocowaniem za 100 zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwasny Zobacz wpisKoła zamontowane plus nowy olej i uszczelka. Narazie mały test do pracy autostradą, jestem pozytywnie zdziwiony. Da się jechać nawet 70km/h ale dynamiki brak.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b8tz Zobacz wpisKoła 0,74 można pozyskać ze skrzyni o kodzie LNR - stosowanej w Fabii, Polo i Ibizie. Mnie taką skrzynię udało się kupić z urwanym mocowaniem za 100 zł.
W jakiejś etce online znalazłem koła:
stałe - 02T311361E 5.bieg, 32/36 (http://pl.realoem.me/Seat/E/IB/2011/.../311/311032#22)
załączane - 02T311158P 5.bieg, 37/50 (http://pl.realoem.me/Seat/E/IB/2011/.../311/311033#17)
czy to faktycznie podejdzie? coś tu nie gra (różna liczba zębów) czy ja coś pomieszałem?Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
-
Tak te koła znam.
Jednak chodzi mi o skrzynie LNR. Nie widzę tam stałego koła 37 zębów. Błąd etki?
A moze w kołach zębatych załączanych jest błędnie dopisana skrzynia LNR...Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
-
Panowie, mam okazje kupić calą skrzynie LNR za 300zł z samochodu, który ma 89tyś przebiegu. Jeśli zdecyduje się na zakup, powiedzcie proszę w co musze się jeszcze zaopatrzyć aby bezproblemowo zakończyć calą operacje?
-koła zębate
- pierścienie dustansujące, trzeba zamówić w aso?
-olej
I to wszysyko?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wysłane z mojego S2 LITE przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
-Kola to trzeba miec
-pierscienie ...niekoniecznie...masz druga skrzynie...a jak luz bedzie jakis olbrzymi to najwyzej domowisz lub z LNR
- no i olej..ja bym polecal wymiane a nie dolewke.
Co do numerow nie pomoge nic nie poradze jak bledy w ETCE ...ale to co ja widzie to wychodzi 0,8922) 02T 311 361 E gear 5-speed
32/361 LNR
Komentarz
-
-
A może lepszym rozwiązaniem byłoby przełożenie tego koła zębatego przy mechaniźmie różnicowym na taki z mniejszą ilością zębów bądź całych wałków z wszystkimi kołami zębatymi z innej skrzyni. Czyli obudowa skrzyni stara, a środek inny.
Wtedy wszystkie biegi by się ciut wydłużyły. Pytanie czy jest to wykonalne. Oczywiście ścięgnięcie skrzyni nieuniknione.Ostatnio edytowany przez UnlimitedPL; 43943.
Komentarz
-
Komentarz